Paatero vastaa Lintilälle: Keskustan kasvupakettikritiikki on kohtuutonta

Kirjoitukset

Tiedote 1.7.2014

SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Sirpa Paatero pitää kummallisina keskustan Mika Lintilän tänään esittämiä ajatuksia juhannuksena sovitusta kasvupaketista.

– Keskustalle selvästi tuottaa tuskaa myöntää kasvupaketin laajuus ja merkittävät panostukset tärkeisiin investointeihin, rakentamiseen ja korjaamiseen.

– Ihmeellistä keskustan hämmennyksessä on myös se, että hallitus nyt suurelta osin toteuttaa keskustankin usein peräänkuuluttamaa rahastomallia. Nyt valtio aktivoituu yhtiön perustamisessa, jolla saataisiin yhdessä kuntien ja yksityisen sektorin kanssa remontoitua tai rakennettua kouluja, sairaaloita ym. välttämätöntä.

Paatero muistuttaa kasvupaketin koostuvan useista osista ja olevan tasapainoinen ja elvyttävä kokonaisuus.

– Paketti koostuu suorista satsauksista kuluttajien ostovoimaan ja yrityksille annetaan verohelpotuksia siellä, missä ne luovat kasvua ja kulutusta.

– Työllisyyttä taas tuetaan suorilla infraan tehtävillä toimilla. Mukana on myös ehtojen muuttaminen asuntorakentamisessa sekä muutoksia Finnveran yritystukien myöntämisessä.

Paateron mukaan Lintilän kritiikki on kohtuutonta.

– Suomen saattaminen kasvu-uralle on ollut myös keskustalle tärkeä asia. Nyt kun hallitus yhä enemmän tukee tuota kasvua, voisi keskusta olla tässä enemmänkin tukemassa tavoitteita ja keinoja, koska keskusta on itse useasti ollut esittämässä samansuuntaisia toimenpiteitä.

lisätiedot
Sirpa Paatero
050-512 1602