Kilpailukyky ei parane työelämää kurjistamalla

Kirjoitukset

Kansanedustaja Sirpa Paatero (sd) on tyrmistynyt Suomen Pienyrittäjien halusta poistaa pekkasvapaat ja heikentää tai jopa poistaa työntekijöiden irtisanomissuoja.

 

”On käsittämätöntä, että lähes viikoittain julkisuuteen heitellään ehdotuksia siitä, kuinka yhdessä sovittuja työmarkkinoiden pelisääntöjä pitäisi heikentää. Tällaisilla heitoilla ei suomalaista kilpailukykyä paranneta, eikä saada aikaan muutakaan rakentavaa”. Sirpa Paatero toteaa.

 

Suomen Pienyrittäjät esitti viikonlopun tiedotteessaan pekkasvapaiden poistamista kutsuen sitä ”menneen ajan jäänteeksi”. Samoin tiedotteessaan Suomen Pienyrittäjät kehuvat ns. Britannian mallia, jossa pienyritysten työllistämistä voidaan helpottaa työntekijöiden irtisanomis-suojan poistamisella.

 

”Toivoisin Suomen Pienyrittäjiltä vahvempaa sitoutumista suomalaiseen sopimisen kulttuuriin. Sillä on luotu yhteiskunnallinen vakaus, joka on ollut pohjana talouskasvulle. Suomi ei ole kriisimaa ja huolehtimalla kotimaisesta kulutuskysynnästä turvataan parhaalla tavalla pienten yritysten toimintaedellytykset” Sirpa Paatero summaa.

 

”Työn tuottavuutta parannetaan pitämällä huolta työntekijöiden jaksamisesta ja työpaikan säilymisen varmuuden luomasta turvallisuudesta. Työn tuottavuus ei todellakaan ole korkeimmillaan siellä, missä työntekijät voivat huonoiten” Sirpa Paatero muistuttaa.

 

Lisätietoja:

Kansanedustaja Sirpa Paatero

09 432 3048

sirpa.paatero@eduskunta.fi