Uudet energia- ja kulutusverot uhkaavat kaventaa teollisuuden ja tavallisten kotitalouksien toimintamahdollisuuksia ronskilla otteella

Hallitus osoittaa suurta piittaamattomuutta ja tietämättömyyttä energiaverojen vaikutuksista tulonjakoon ja työllisyyteen. Tuntuu, ettei hallitus ymmärrä, millaisiin vaikeuksiin se on ajamassa alueet, joilla maakaasua kaukolämpöön käytetään paljon.  Teollisuus on näillä paikkakunnilla, Kotka mukaan lukien, vaarassa menettää satoja työpaikkoja.

 Hallitus tekee energiaverouudistukset vain paikatakseen työnantajien Kela-maksun poistosta aiheutuvan valtion tulojen menetyksen. Ja tämän maksajiksi ovat joutumassa lopulta tavalliset palkansaajat, eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät. Tämä ei ole kohtuullista.  

Maakaasu on monille energiatuottajille ainoa käytettävissä oleva ostopolttoaine ja eikä sen korvaaminen muilla polttoaineilla ole helppoa. Uusien ostopolttoaineiden käyttöönotto vaatii huomattavien summien investointeja eikä toteutus käy käden käänteessä. Käden käänteessä ei käy kuluttajienkaan sopeutuminen sähkön- ja polttoaineen veronkorotuksiin. Niin teollisuuden kuin tavallisten kotitalouksienkin toimintamahdollisuuksia ollaan nyt kaventamassa ronskilla otteella.

Kommentit

Jätä kommentti