Paremman huomisen puolesta

Huomenna alkaa eduskuntavaalien ennakkoäänestys. Uurnilla kansalaiset saavat kertoa, mitkä puolueet ansaitsevat heidän luottamuksensa johtaa Suomea seuraavat neljä vuotta. Juuri nyt näyttää siltä, että tilanne kolmen suurimman puolueen kesken on erittäin tasainen. Vaaleissa aina jokainen ääni ratkaisee, mutta nyt tämä merkitys tuntuu erityisen painavalta Suomen suunnan kannalta. Jokainen annettu ääni ratkaisee sen, nouseeko valtaan Sanna Marinin 2. hallitus, joka jatkaa tämän hallituksen työtä kansalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi, kasvun vahvistamiseksi ja osaavan ja menestyvän Suomen rakentamiseksi.

Kulunut vaalikausi on ollut hyvin poikkeuksellinen ja tapahtumarikas. Koronakriisi, Venäjän käynnistämä oikeudeton hyökkäyssota Ukrainaan, energiakriisin ja korkea inflaatio ovat työllistäneet maamme hallitusta ja eduskuntaa.

Samaan aikaan hallitus kuitenkin teki historiallisia uudistuksia. Hyvinvointialueiden perustaminen oli merkittävä onnistuminen yli 15 vuoden erilaisten sote-uudistusten valmistelujen jälkeen, jotka kerta toisensa jälkeen ovat aina kaatuneet. Uudistus on tärkeä askel kohti parempia, tasavertaisempia ja kustannustehokkaampia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Uudistimme myös oppivelvollisuuden. Nyt jokainen nuori Suomessa pääsee aidosti maksuttoman toisen asteen koulutuksen piiriin. Oppivelvollisuuden laajentaminen on historiallinen tasa-arvoteko, joka tuo nuorille varmuutta ja osaamista tulevaisuuden työelämään.

Tämän kevään aikana eduskunnassa hyväksyttiin myös TE-palvelujen uudistus, joka tuo työllisyys- ja elinkeinopalvelut kuntien järjestettäväksi vuodesta 2025 alkaen. Uudistus tuo tärkeät työllisyyden palvelut lähemmäksi ihmisiä ja antaa kunnille mahdollisuuden vastata paremmin juuri oman työllisyysalueen tarpeisiin niin koulutuksen kuin myös paikallisten yritysten näkökulmasta.

Tällä hallituskaudella saavutettiin myös mittaushistorian korkein työllisyysaste, eli 75%. Unohtamatta tietenkään myös turvallisuuden lisäämiseksi tehtyä suurta päätöstä, eli Suomen Nato-jäsenyyshakemuksen valmistelua ja sen eteenpäin viemistä. Paljon kaikkea muutakin on saatu aikaan ihmisten hyvinvoinnin ja suomalaisen yhteiskunnan parantamiseksi. Paljon asioita jäi kuitenkin vielä odottamaan tulevia aikoja. On selvää, että tätä työtä on jatkettava.

Reilun kahden viikon kuluttua käytävissä eduskuntavaaleissa pyydämme kansalaisilta luottamusta siihen, että pääministeri Sanna Marinin johtamalle politiikalle saataisiin Suomen seuraavassa hallituksessa myös jatkoa. Näissä vaaleissa ratkaistaan, johtaako Suomea Marinin 2. hallitus, joka jatkaa vakauden, hyvinvoinnin ja turvan rakentamisen tiellä, vai johtaako Suomea sinimusta hallitus, joka on esittänyt merkittäviä leikkauksia ihmisten tärkeimpiin palveluihin ja yhteiskunnan turvaverkkojen heikentämistä.

Eduskuntavaaleissa jokaisella äänellä on todella merkitystä ja jokaista ihmistä tarvitaan tueksi vaalityölle yhdenvertaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja hyvinvoinnin puolesta.

Kutsun sinut mukaan vaalikentille paremman huomisen puolesta!

Ystävällisin terveisin,

Sirpa Paatero

Kommentit

Jätä kommentti