<strong>Kuntaministeri Paatero: Liikunnan lisääminen on sijoitus hyvinvointiin</strong>

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) korosti puheenvuorossaan tänään Kaarinan Valkeavuoren liikuntahallin avajaisissa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen merkitystä kuntien tehtävänä.

”Liikkumattomuus aiheuttaa meillä Suomessa jopa kolmen miljardin kustannukset vuosittain. Liikkumisen lisäämisellä olisi positiivisia vaikutuksia niin fyysiseen terveyteen kuin nyt korona-ajan jälkeen kärjistyneisiin mielenterveyden haasteisiinkin”, Paatero muistutti puheessaan.

Yleisesti kunnat kantavat liikunnan edistämisestä ja kustannuksista suuren vastuun. Valtio osallistuu liikuntahankkeiden kustannuksiin erillisellä tuella. 

”Voimmekin yhdessä onnitella itseämme tästä sijoituksesta terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen”, Paatero sanoi.

Paatero totesi puheessaan myös liikunnan ja urheilun rahoituksen olevan muutoksessa, kun aiemmin Veikkauksen jakama rahoitus siirretään valtiontalouden kehyksiin parlamentaarisen työryhmän esityksen pohjalta. Ministeri painotti, ettei liikunnan tukeminen saa olla häviäjä tässä muutoksessa.

”Kuntien on voitava jatkossakin toteuttaa ydintehtäviään, joita terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja sen myötä liikunta vahvasti on”, Paatero linjasi. 

Kommentit

Jätä kommentti