Paatero: verotuspäätöksillä oikeudenmukaisuutta ja ostovoimaa

Kirjoitukset

Tiedote 24.6.2014 / Julkaisuvapaa heti

Paatero: verotuspäätöksillä oikeudenmukaisuutta ja ostovoimaa

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sirpa Paatero on tyytyväinen hallitusohjelmassa sovittuihin veroratkaisuihin, jotka lisäävät verotuksen progressiota ja ostovoimaa ja siten tukevat kasvua ja työllisyyttä.

– SDP:n tahto on ollut että verot tulevat yhä vahvemmin maksaa veronmaksukyvyn mukaan ja tämä näkyy hyvin myös uuden hallituksen ohjelmassa.

Paateron mukaan erinomaisia ratkaisuja olivat nyt päätetyt perus- ja työtulovähennysten korotukset. Ostovoiman parantamiseksi verotukseen tehdään inflaatiotarkistukset kolmeen alimpaan luokkaan. Suurituloiset eivät tästä hyödy ja pieni ja keskituloisten saamat lisäeurot menevät varmasti tarpeeseen: palveluihin, ruokaan, kulutustavaroihin ja asumiseen.

– Jo eduskuntavaaleissa sosialidemokraattien tavoitteena ollut verotuksen lapsivähennys toteutetaan nyt kompensaationa lapsilisien leikkaukseen, painottuen perheen tulojen mukaan. Tällä turvataan pienituloisten lapsiperheiden ostovoiman säilyminen paremmalla tasolla lapsilisäleikkauksenkin jälkeen.

Paateron mukaan nyt tehdyn ohjelman toimenpiteet tukevat laajasti ja kasvua.

– Nyt on onnistuttu löytämään hyvä tasapaino siinä, ettei toisilla päätöksillä luoda kasvua ja toisilla taas heikennetä sitä esimerkiksi ostovoiman heikennyksinä.

Lisätiedot

Sirpa Paatero
050-5121602