Tärkeät aluevaalit

Ensimmäiset aluevaltuustojen vaalit järjestetään 23.1.2021. Olen tukemassa kaikkia hyviä ehdokkaitamme näissä valtavan tärkeissä vaaleissa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut ovat meille kaikille aivan keskeiset julkiset palvelut hyvinvoinnin ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Uuden aloittavan aluevaltuuston rooli on linjata siitä, miten palvelut saadaan mahdollisimman hyvin järjestettyä, mihin käytössä oleva rahoitus kohdennetaan ja miten palvelujen alueellinen kattavuus toteutetaan. Lisäksi aluevaltuusto huolehtii hyvinvoinnin edistämisestä yhdessä kuntien kanssa, tukee henkilöstön jaksamista ja varmistaa, että demokratia toteutuu hyvinvointialueilla.

Erityisesti nyt ensimmäisissä aluevaaleissa valittavilla on siis paljon tehtävää.

Olen pitkän pohdinnan jälkeen päätynyt siihen, että en asetu ehdolle tammikuun aluevaaleissa.

Tärkein syy on, että koen ristiriitaisena ehdokkuuden tilanteessa, jossa olen ollut hyvin keskeisesti valmistelemassa ja toteuttamassa hyvinvointialueiden lainsäädäntöä.

Toinen syy on ajankäytöllinen: toimiminen ensimmäisessä, aivan uutta hallintoa rakentavassa aluevaltuustossa vie huomattavasti aikaa. Tämä ei ole sovitettavissa ministerityön oheen, kun samalla toimin edelleen myös kaupunginvaltuutettuna Kotkassa.

Olen kuitenkin mielelläni mukana erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa jo nyt, sekä varsinaisessa vaalityössä sitten lähempänä vaalipäivää. Odotankin innolla keskusteluja meidän kaikkien arkeen vaikuttavista hyvinvointialueista ja niitä koskettavista asioista!

Sirpa

Kommentit

Jätä kommentti