Eduskuntavaalit 2023

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 2.4.2023. Vaalityö käynnistyy alkuvuodesta – tervetuloa mukaan!

Kansanedustajan ja ministerin työt ovat innostavia ja merkityksellisiä tehtäviä, joita olen saanut tehdä; tästä kiitos äänestäjien. Todella mielelläni jatkaisin työtä yhteisten asioiden hoitamiseksi, sosiaalidemokraattisten arvojen pohjalta.

Tällä hallituskaudella on saatu tehtyä suuria uudistuksia ja edistetty pienempiä asioita menestyksekkäästi, vaikka olemme kohdanneet suuria kriisejä pandemian ja sodan muodossa. Olemme mm. tehneet sote-uudistuksen, pidentäneet oppivelvollisuutta, tehneet perhevapaauudistuksen, ottaneet harppauksia vihreässä energiasiirtymässä, saaneet työllisyysasteen historiallisen korkealle tasolle, parantaneet kuntien taloudellista tilannetta ja käynnistäneet TE-palvelujen siirron kuntiin. Näiden ja monien muiden uudistusten rinnalla olemme lievittäneet koronapandemian vaikutuksia, hoitaneet sen seurauksia ja jättäneet Suomen Nato-hakemuksen sekä vastanneet monin toimin Ukrainan sodan vaikutuksiin. Isot uudistukset, kuten esimerkiksi sosiaaliturvauudistus, hyvinvointialueiden toimeenpano ja työllisyyspalveluiden siirto kuntiin jatkuvat myös seuraavalla hallituskaudella.

On selvää, että Suomi tarvitsee myös jatkossa uudistuksia, kasvua ja vahvaa työllisyyttä. Tehtävää riittää myös paikallisesti, sillä Kaakkois-Suomessa elinvoimaisuutta on lisättävä Ukrainan sodan vaikutukset huomioiden. Alueemme vahvalla teollisuudella ja viennillä on suuri merkitys koko Suomelle. Myös muita sektoreita – esimerkiksi matkailua – on vahvistettava tulevina vuosina. Tähän tarvitaan yhteistyötä kuntien, maakuntaliittojen ja valtion välillä, sekä tietysti kansalaisten ääntä kertomaan mikä on tärkeää.